Møbelgigant advarer

- Vi tar alle nødvendige skritt for å stoppe dette.

FØLG MED: Fagmøbler er blitt utsatt for et svindelforsøk på Facebook. Foto: Fagmøbler
FØLG MED: Fagmøbler er blitt utsatt for et svindelforsøk på Facebook. Foto: Fagmøbler Vis mer
Publisert

Den siste tida har man hørt om en rekke svindelforsøk og folk som har havnet i fella. Bare de to siste ukene har Telenor, Nav, DNB og Skatteetaten advart mot ulike svindelmetoder.

Nå er det Fagmøbler som advarer.

- Advarsel om svindel! Vi har nylig blitt oppmerksomme på et svindelforsøk som har blitt utført i vårt navn, skriver møbelgiganten på Facebook.

Videre oppfordres folk til å ikke trykke på lenka i meldingene som har blitt sendt ut.

- Hvis du har mottatt en melding fra en Fagmøbler-konto som hevder at du har vunnet en konkurranse fra 2019, ber vi deg vennligst om å ikke trykke på lenken som er inkludert i meldingen. Vi har allerede rapportert disse falske profilene og tar alle nødvendige skritt for å stoppe denne svindelen.

Møbelbutikken skriver videre at de beklager eventuelle ulemper det kan ha for deres kunder.

- Vi oppfordrer alle til å være forsiktige og varsomme når de mottar slike meldinger.

Kommunikasjonsrådgiver og sosiale medier-ekspert, Hans-Petter Nygård-Hansen, har tidligere fortalt til DinSide at falske nettsider, nettbutikker, tilbud og konkurranser ofte likner på ekte nettsider, nettbutikker, tilbud og konkurranser.

- Og med det blotte øyet, gjerne via en liten skjerm, som tross alt er den dominerende skjermen vi bruker sosiale medier og Facebook til, er det også mye vanskeligere å skille mellom det falske og det ekte. Når for eksempel konkurransene og tilbudene er ekstremt gode, ofte koblet opp imot korte deadlines for å være med og konkurrere eller få tilgang til tilbudet, agerer vi gjerne litt raskere enn vi burde.

- Det sikreste er å aldri delta på konkurranser via sosiale medier ikke gi fra seg personinformasjon før man er hundre prosent sikker på at konkurransen er hundre prosent legitim og ekte. Det er trist at det har blitt sånn, men det beste på internett, er å aldri stole (blindt) på noen.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer