Mobil-batteriet - et ladet tema!

Lader du batteriet til mobiltelefonen feil i begynnelsen, kan du ødelegge det! Selv om du har ladet riktig, fungerer det ofte dårligere etter en tid. Har du krav på nytt batteri?

Publisert

Du har fem års reklamasjonsrett på alle varer etter Kjøpsloven. Det betyr at mobiltelefonen din skal fungere i nettopp fem år. Flere og flere opplever imidlertid at mobiltelefon-batterier har begrenset levetid, og varer ikke så lenge. Dette gjelder særlig nickel-kadmium-batterier.

Har du så krav på et nytt batteri uten å betale for det? Forbrukerrådet sier både JA og NEI:

- Du har krav på et nytt batteri dersom batteriet uten grunn begynner å skrante etter en tid, for eksempel et år. Mange mobiltelefonbatterier har begrenset levetid. Kjøpsloven sier at du som kunde har fem års reklamasjonsrett. Dyre mobiltelefoner skal vare lengre enn to år, og et oppladbart batteri skal kunne brukes om og om igjen. Da er det urimelig at batteriet har kortere levetid enn to år, mener Paal Bjønness, jurist i Forbrukerrådet.

Bjønness mener imidlertid saken er mer komplisert dersom batteriet skranter fordi du ikke har ladet det opp på riktig måte. Du må nemlig lade det på en spesiell måte for å styrke cellene i batteriet.

- Da har du ikke nødvendigvis krav på et nytt batteri. Selgeren av mobiltelefonen har i utgangspunktet plikt til å informere deg om at batteriet blir skadet om du ikke lader det riktig de første gangene. Opplysningsplikten omfatter også en innføring i hvordan du gjør det. Får du ikke det, ligger det vanligvis med en bruksanvisning som forteller hvordan du lader mobiltelefonen riktig de første gangene, sier Paal Bjønness.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer