”Mobil-cap” stenger stråling ute

Et norsk firma har brukt militærteknologi for å utvikle en cap som stenger 99.999 prosent av mobilstrålingen ute.

Publisert
Sist oppdatert

Capen, som beskytter mot stråling noen frykter kan være kreftfremkallende, ble lagt ut for salg denne uken til 385 kroner. Kolleksjonen består også av skjerf og vester.

Tester fra universitetet til den tyske armeen viser at materialet skjermer for 99.999 prosent av mobilstrålingen, og dersom man pakker telefonen inn i capen mister den dekningen helt.

Materialet ble testet av professor Peter Pauli ved Universitetet til den tyske armeen (Universität der Bundeswehr, HF- und Mikrowellentechnik) i Neubiburg.

- Dette er det mest effektive strålingsavvisende materialet som finnes i dag, og vi tror dette kan løse hele problematikken med mobilstråling, sier Walter Kraus, daglig leder i Handy-Fashions, som produserer kolleksjonen.

Gunnar Saxebøl, direktør for Strålevern og sikkerhets-avdelingen ved Statens strålevern, forteller at teknikken allerede er i bruk til klær som sperrer for stråling.

- Jeg har ikke sett akkurat dette materialet, men det er den samme metoden som blir brukt i forskjellige vernedrakter som finnes - med en metallstruktur som sperrer for stråling.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer