- Mobil kan være farlig for barn

Foreldre bør passe på at barn bare bruker mobiltelefon når det er nødvendig, på grunn av den potensielle helserisikoen, advarer eksperter.

Publisert
Sist oppdatert

I de siste publiserte studiene fra det britiske strålevernet NRPB (National Radiological Protection Board) ligger det en formaning til mobilbrukere. Selv om det ikke foreligger konkrete bevis på at mobilbruk er farlig, ønsker de likevel å oppfordre til forsiktighet.

For fem år siden oppfordret styreformann Sir William Stewart i det britiske strålevernet barn til kun å bruke mobiltelefon i nødsituasjoner. Nå er han redd for at rådene vil bli ignorert.

En av fire barn mellom 7-10 år har mobiltelefon. Dette er en dobbling siden 2001, viser ny statistikk.

- Selv om nesten alle har mobiltelefon, betyr ikke det nødvendigvis at de er uten en potensiell helserisiko, sier Stewart i en pressemelding.

Rapporten til Stewart, som vil bli publisert på torsdag, advarer om at dersom mobilbruk er skadelig, vil barn og unge være i den største faresonen.

- Den store forekomsten av mobilbruk er et ganske nylig fenomen, og det er mulig at skadelige helseeffekter først kan dukke opp etter år med langvarig bruk. Bevismengden som skal til for å kunne gi en solid bedømmelse av dette er ennå ikke sammlet inn.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer