Mobil på jobben gir stress

Ny undersøkelse avdekker at den nye bærbare teknologien øker stress på arbeidsplassen.

Publisert
Sist oppdatert

Mobiltelefoner kan føles nødvendige i en arbeidssituasjon. Med en slik i hånden kan man raskt få tak i kunder og kontakter - og de kan få tak i deg. Det samme gjelder med de bærbare og håndholdte PCene.

Men dessverre er det slik at de effektive arbeidsredskapene har sin pris. De øker nemlig stresset på jobben, og gjør at vi blir mindre tålmodige med andre mennesker.

Stresset og utålmodig

- Vi blir stresset og utålmodige når det er noen vi ikke får tak i. Likevel liker vi ikke forstyrrelser, og blir sure når våre egne møter blir forstyrret av en mobiltelefon, sier professor Michael Warren fra University of Surrey til Politiken.dk.

Warren står i spissen for en undersøkelse som kartlegger hvordan den nye bærbare teknologien påvirker oss. Han mener at vi vil ha mel i munnen og blåse samtidig.

Føles mindre viktig

Ifølge Warren opplever de fleste mennesker seg som mindre viktige når andre besvarer en mobiltelefon i et møte. Det samme gjelder hvis man har en personlig samtale med en person, og vedkommende besvarer et mobilanrop.

Ifølge undersøkelsen vil kun 11 prosent akseptere at en mobiltelefon er slått på under et møte. 80 prosent mener at det er upassende å lese eller skrive en SMS mens man er sammen med andre.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer