Mobilbandittene tas

Fobrukerombudet har gitt nye retningslinjer om leveranse av ringetoner, bakgrunnsbilder og mobilspill.

Colourbox.com Foto: colourbox.com
Colourbox.com Foto: colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Markedet har vært på nesten en milliard kroner i året, bare i Norge, men ringetoner og bakgrunnsbilder er nå på vei nedover, både fordi folk etterhvert har lært hvordan de kan bruke sine egne bilder og melodier som bakgrunnsbilde og ringetone på telefonen, og fordi ringetoner var en motebølge som nå har lagt seg.

En annen grunn til at markedet ikke er like stort, er at det gradvis har blitt vanskeligere å sende sms-er til folk som ikke har bedt om det og at det har blitt vanskeligere å lure folk til å inngå abonnementer uten at de er klar over det.

Aktørene markedsfører seg gjerne ved store annonser i ukeblader og til dels i dagspressen. I annonsen står det en kode du kan sende som sms til et firesifret nummer. Sekunder etter mottar du en nedlastingslenke på sms. Når du klikker på denne, lastes bildet, ringetonen eller spillet ned til telefonen og betalingen trekkes fra telefonregningen eller kontantkortet.

Pass opp for denne mobiltjenesten!

Reklamen tar ikke slutt

Dette er vel og bra, men mange brukere har opplevd å få en mengde nye meldinger i kjølvannet av kjøpet. Disse har til dels vært reklame for lignende produkter, men i noen tilfeller har reklamen omhandlet helt andre produkter fra helt andre leverandører.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.