Ha mobilbank hos en annen bank

Mobilbanken åpnes for ikke-kunder også

Sparebank 1 er først ute med å åpne mobilbanken sin for alle, også kunder hos andre banker.

FRITT VALG: Er du ikke fornøyd med mobilløsningen til banken din, men vil beholde vilkårene fra dem og dermed ikke bytte bank? Snart kan du bruke mobilbanken til Sparebank 1, selv om du ikke er kunde hos dem, dersom du synes deres mobilbank har et bedre grensesnitt. Foto: Shutterstock/NTB Scanpix.
FRITT VALG: Er du ikke fornøyd med mobilløsningen til banken din, men vil beholde vilkårene fra dem og dermed ikke bytte bank? Snart kan du bruke mobilbanken til Sparebank 1, selv om du ikke er kunde hos dem, dersom du synes deres mobilbank har et bedre grensesnitt. Foto: Shutterstock/NTB Scanpix. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Du har gjerne sparekonto i én bank der sparerenten er god, mens boliglånet er hos en annen med bedre lånerente. Og, fondene dine er kanskje i en tredje bank, som har lave gebyr.

Men, du er ikke fornøyd med nett- og mobilbankløsningen til noen av disse tre bankene du er kunde hos. Egentlig synes du mobilbanken til en fjerde bank har en super design, men du har ikke noe forhold til denne banken og kan dermed ikke bruke deres løsninger.

Nå, derimot, kan du snart bruke Sparebank 1 sin nett- og mobilbank selv om du ikke er kunde hos dem.

I midten av mars gir de nemlig begrenset tilgang til ikke-kunder. Og når det nye EU-regelverket PSD2 trer i kraft, åpner de for at folk kan utføre betalinger, se saldo og transaksjoner fra kontoer i andre banker, uten å være kunde hos dem.

- Vi legger også til rette for at personer som ikke er kunder i samme bank, kan dele tilgang til kontoer seg imellom. Det er praktisk eksempelvis for par, foreldre og barn, venner, skoleklasser, lag og foreninger, som trenger å dele tilgang til en konto, på tvers av bankforhold, sier utvikler Martin Sørlie i Sparebank 1 til Dinside.no.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer