Mobilbetaling kan gi dyrere matvarer

Betaling via NFC starter til neste år. Men hvem skal ta regningen?

FUNGERER: Tap2Pay, som er Telenor og DNB sitt mobilbetalingssystem med NFC, fungerer allerede blant annet i Telenors kantiner. Her prøver banksjef Peer Theien i DNB seg, og får det til etter noen forsøk. – Feilen lå på andre siden av disken, forsikrer Theien og ler.  Foto: Ole Petter Baugerød Stokke
FUNGERER: Tap2Pay, som er Telenor og DNB sitt mobilbetalingssystem med NFC, fungerer allerede blant annet i Telenors kantiner. Her prøver banksjef Peer Theien i DNB seg, og får det til etter noen forsøk. – Feilen lå på andre siden av disken, forsikrer Theien og ler. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

NFC er en trådløs teknologi som lar to dingser snakke med hverandre når de fysisk berører hverandre. Dette kan brukes til mye, blant annet betaling med mobiltelefonen.

Telenor og DNB har allerede gjennomført et prøveprosjekt med deres løsning, kalt Tap2Pay, hvor 163 personer i Oslo fikk betale i utvalgte butikker med en telefon de fikk utlevert fra Telenor.

DNB har tidligere sagt at dette kan skje i år, men nå er løsningen utsatt.

– Tap2Pay vil trolig bli tilgjengelig for alle Telenor og DNB-kunder i løpet av neste år, sa direktør Åsne Taksrud i DNB på en NFC-konferanse hos Telenor onsdag.

Vil du lære mer om hva NFC er? Da bør du lese dette!

NorgesGruppen bytter alle kortautomater

Tap2Pay betyr ikke mobilbetaling for alle. Det betyr mobilbetaling for Telenor-kunder som er, eller kan tenke seg å også være, DNB-kunder. Men ettersom vi snakker Norges største operatør sammen med Norges største bank, kan dette vært starten på noe stort.

De som vil bruke mobilen som bankkort må først fysisk møte opp i banken for å be dem aktivere funksjonen på SIM-kortet. Noen må også få tilsendt nytt SIM-kort. Det er nemlig i SIM-kortet sikkerheten ligger, og gjennom å installere programvare omformes NFC-mobilen til et bankkort.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer