Mobilbetaling skyter fart i 2013

Men det er skepsis knyttet til både pris, sikkerhet og forbrukervern i de nye løsningene.

RASKERE BETALING: Med et sveip over kortterminalen skal de gå enda raskere å handle. Praktisk når du skal betale for kaffen på jernbanestasjonen og har dårlig tid til toget. Beløp opptil 175 kroner gjennomføres nemlig uten bruk av PIN-kode.  Foto: Visa
RASKERE BETALING: Med et sveip over kortterminalen skal de gå enda raskere å handle. Praktisk når du skal betale for kaffen på jernbanestasjonen og har dårlig tid til toget. Beløp opptil 175 kroner gjennomføres nemlig uten bruk av PIN-kode. Foto: Visa Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Ifølge Visa blir 2013 året da mobilen for fullt tas i bruk som betalingsmiddel, og de neste årene vil betalingsmønsteret til nordmenn og europeere for øvrig endre seg betraktelig. Visa Europe anslår at bare halvparten av deres transaksjoner i 2020 utføres med et fysisk kort. Øvrige 50 prosent er transaksjoner på internett, og transaksjoner utført med mobilen.

For å integrere visakortet ditt i mobilen, må du ha en telefon som støtter NFC-teknologi. I tillegg må modellen være sikkerhetssertifisert av Visa. Apples iPhone er blant telefonene som ikke kan brukes til denne type mobile betalinger. Ikke grunnet manglende sertifisering fra Visa, men rett og slett fordi telefonene ikke støtter NFC.

Løsningen er velegnet for kjappe transaksjoner. Beløp opptil 175 kroner gjennomføres nemlig uten bruk av PIN-kode.

Utrulling på trappene

Visa forteller at det er samarbeidet mellom dem selv, DNB og Telenor som først og fremst vil sette fart på mobilbasert betaling i Norge. Visa omtaler det hele som en kommersiell pilot, noe som kan tyde på at det vil ta noe tid før løsningen blir tilgjengelig for en bredere kundegruppe over hele landet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer