- Mobilbetaling tar av

Flere betaler med mobilen, men ikke gå i mobilbetalingsfella om du vil benytte deg av matbutikkenes bonusordninger.

FLERE BETALER MED MOBILEN: Coop melder om at mobilbetaling «tar av» - og Rema sier generelt at tæpping og mobilbetaling er noe stadig flere benytter seg av. Men pass deg for «mobilbetalingsfella» i noen av dagligvarekjedene: Vil du dra nytte av medlemsfordeler, må du scanne medlemskort eller tilsvarende separat, før betaling. Foto: Gorm Kallestad/NTB scanpix
FLERE BETALER MED MOBILEN: Coop melder om at mobilbetaling «tar av» - og Rema sier generelt at tæpping og mobilbetaling er noe stadig flere benytter seg av. Men pass deg for «mobilbetalingsfella» i noen av dagligvarekjedene: Vil du dra nytte av medlemsfordeler, må du scanne medlemskort eller tilsvarende separat, før betaling. Foto: Gorm Kallestad/NTB scanpix Vis mer
Publisert

Mens mange irriterer sag over at de må taste PIN-kode eller godkjenne beløp med «OK» når de betaler med kort, er det stadig flere som benytter seg av mobilbetaling.

Coop melder nå om at mobilbetaling «tar av» og at rekordmange har tatt i bruk Coops mobilbetalingsløsning Coopay de siste ukene.

- Det har vært en sterk vekst de siste ukene og vi har passert 1,5 milliarder kroner i omsetning og over 200.000 kunder som har tatt i bruk løsningen. Det utgjør over syv prosent av medlemsomsetningen totalt i Coops butikker, og opp til 20-30 prosent i enkeltbutikker, sier Kristian Bjørseth, leder for betaling og ID i Coop Norge.

Også Rema 1000 ser at det er stadig flere som betaler kontaktløst:

- Vi ser alltid etter måter å gjøre handleopplevelsen enklere for våre kunder, og vi ser at stadig flere benytter seg av tæpping og mobilbetaling for å spare litt tid på hver handel, sier Calle Hägg, PR- og kommunikasjonssjef i Rema 1000.

Integrert i medlemsapp

Coopay ble lansert som Coop-kjedens egen mobilbetalingsløsning i august i fjor. Mobilbetalingen er integrert i Coops app for medlemmer, og man må være medlem for å benytte seg av muligheten. Den kan kun brukes i Coops egne butikker.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer