Mobilbruk på jobb: Er det greit å surfe på mobilen under møter?

Derfor bør du legge bort mobilen under jobbmøter. Samtidig bør sjefen gi klar beskjed om når mobilbruk er innafor.

MOBILSURFING - NEI TAKK: Selv om du tilsynelatende ikke forstyrrer noen med mobilbruken din, gjør det noe med energien på et møte, hevder Erik Lerdahl. Foto: SHUTTERSTOCK/NTB SCANPIX
MOBILSURFING - NEI TAKK: Selv om du tilsynelatende ikke forstyrrer noen med mobilbruken din, gjør det noe med energien på et møte, hevder Erik Lerdahl. Foto: SHUTTERSTOCK/NTB SCANPIX Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Rekk opp hånda den som aldri har fiklet på mobilen under et lite givende jobbmøte. Nettopp - mobilbruk under møter er nok ganske vanlig, men er det egentlig et problem?

Det mener Erik Lerdahl, som er professor i kreativitet ved Høyskolen Kristiania og har skrevet bok om slagkraftige møter.

- Selv når mobilen kun ligger på bordet under et møte, forringer mobilens fysiske tilstedeværelse et møte, hevder Lerdahl.

Sjekk også om du er en gjennomsnittlig norsk mobilbruker.

Vil at man legger bort mobilen

I en undersøkelse gjennomført av Respons Analyse for ingeniørorganisasjonen NITO, svarer 59 prosent av lederne at de mener møtene blir mer effektive hvis mobilen legges vekk.

Trude Skogesal, visepresident i NITO, sier til Dinside at målingene de har gjort viser at det vil bli mer effektive møter uten mobilbruk. Samtidig tror hun det er opptil hver enkelt bedrift, avhengig av behovet den har, å gjøre en vurdering på om det er nødvendig eller ikke å ha med mobilen inn på møtene.

Ifølge Erik Lerdahl viser en svensk undersøkelse at de fleste ønsker mobilfrie møter, men at det nok er mye ukultur på arbeidsplassene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer