Lurer du på hvorfor enkelte blir fullstendig opphengt i mobiltelefonen sin? Her er svaret:
Mobilen er nært knyttet til identitet, ifølge en fersk undersøkelse fra Samfunns- og Næringslivsforskning ved Handelshøyskolen i Bergen. Forskerne intervjuet 2.850 mobilbrukere.
- Mobiltelefonen brukes i dag for å uttrykke hvem vi er og hvem vi vil være, sier Per Egil Pedersen, forsker og professor ved Høyskolen i Agder og Norges Handelshøyskole.
- Hvordan gjør nordmenn det?
- For 10 - 15 år siden var det viktig å vise at man hadde mobil. Deretter ga bestemte mobilmodeller symbolsk effekt. Når alle har mobil, blir symboleffekten mindre. I dag er det viktigst å dele tjenester med andre, sier han.
30-åringene
Trenden gjelder slett ikke bare ungdommer med overdimensjonerte SMS-tomler og forkortelser i fingertuppene.
- Mobiltelefonen blitt en viktig identitetsmarkør også for unge voksne opp til 30 år, sier Pedersen.
I dag er altså mobiltelefonen teknologikåte nordmenns viktigste bumerke. Den lyder i dag desibeldurende rundt hver en sving, piper blodtrykkshevende på hvert et gatehjørne og gir privatsamtaler en ny dimensjon på trikken.
For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn
Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.
Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.
Gå til innlogging medVi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.
Vi bryr oss om ditt personvern
Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.
Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger