Mobilen gir sommel

Er vi 20 minutter forsinket, gjør det ikke lenger noe. En tekstmelding til den som venter redder oss. Slik påvirker mobiltelefonen hverdagen.

Publisert
Sist oppdatert

Dette kom fram på et seminar om nordmenns mobilbruk nylig.

- Det er ikke lenger så nøye om vi kommer for seint. Det er bare å sende en unnskyldende tekstmelding til den som venter, sier mobilforsker Hege Nordli til forskning.no.

I siste liten

Nordmenns mobilvaner viser at mobiltelefonen har endret hverdagen på flere måter.

- Vi har forandret måten vi lager avtaler på. Ingen bestemmer seg for noe før i siste liten, og selv da forventer man at alle er tilgjengelige på telefonen, i tilfelle man ombestemmer seg på veien, sier NTNU-forsker Nordli.

Familie og venner blir sure hvis vi har slått av mobilen. Og selv føler vi at vi går glipp av noe når vi slår den av. Den er en ny arena for oss å kommunisere på.

Test deg selv i mobiltelefonteknologi

Ny arena

Kjappe tekstmeldinger er en måte å holde kontakt med bekjente man ikke orker å ringe. Skilte foreldre kan sende godnatt-meldinger til barna på den andre siden av byen eller landet.

- Mange voksne bruker også SMS til å få i gang vanskelige samtaler. Vil man be noen ut på date eller ta opp ømtålige temaer, er tekstmeldingen et bedre redskap enn telefonsamtalen. Det gir nemlig mottakeren tid til å tenke gjennom meldingen, sier Hege Nordli.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer