Netthandel under nedstengningen

Mobiliserer for ny «netthandel-boom»

Det er rimelig å anta at vi vil se en betydelig økning i netthandel der det nå er nedstengt igjen, ifølge Virke.

POST: Pakken ble sendt til den lokale postutleveringen, til tross for at den fikk plass i postkassa. Video: Øystein Bergrud Fossum Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- De siste corona-nedstengingene vil nok flytte mer handel fra fysiske butikker til nettbutikker midlertidig, og kanskje være med på å etablere noen nye vaner hos forbrukerne, sier direktør Harald Jachwitz Andersen for Virke Handel til Dinside.

- Netthandelen hadde nemlig en vekst på hele 36 prosent fra januar til november 2020 sammenlignet med samme periode året før, og veksten akselererte på grunn av corona-situasjonen, påpeker han.

Forbereder seg på «netthandel-boom»

Pressesjef Kenneth Pettersen i Posten forteller at de er bedre forberedt enn noen gang på en ny «netthandel-boom».

- Når Norge stengte ned i mars 2020, løftet netthandelen seg til rekordnivå på veldig kort tid. Da opplevde vi en enorm pågang og fikk stresstestet alle våre systemer, noe vi håndterte veldig bra, sier Pettersen til Dinside.

- Vi forventer at netthandelen og hjemlevering av pakker vil få et nytt løft i de kommunene som nå blir coronastengte, understreker han.

Også Postnord venter at den siste nedstengningen vil føre til en ny økning i netthandelen - langt utover det som er vanlig i januar og februar, som historisk sett er to rolige måneder.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer