Mobilsvar tapper kontoen

DYR FERIE: Har du på mobilsvar når du er i utlandet? Dersom venner og familie er flinke til å legge inn beskjeder, kan regningen bli stor.

Publisert
Sist oppdatert

Hvis du ikke har med deg telefonen til enhver tid, eller det ikke er dekning der du befinner deg, vil ethvert ubesvart anrop bli koblet over til mobilsvareren din i Norge.

Praktisk, men dyrt

Fordelen med denne løsningen er at det er praktisk. Du vil enkelt finne ut hvem som har prøvd å få tak i deg, og kan også høre på de beskjedene de har lagt igjen.

Men ordningen kan også gi deg en overraskende høy telefonregning:Anropspris. Når du er i utlandet betaler du penger for hver samtale du mottar.

Anropsprisen varierer etter hvilket land du befinner deg i, og ikke minst hvilken teleleverandør og hvilket abonnement du har.

I Thailand betaler NetComs YoungTalk kunder for eksempel hele 15,99 per minutt for hver eneste samtale de mottar. Flere anropspriser finner du her

Vissheten om dette gjør at mange ikke orker å svare på samtalene de mottar, men lar svareren gjøre jobben.

Ringe til telefonsvar. Dersom du ikke svarer på anropet, vil samtalen automatisk bli viderekoplet til mobilsvareren din som befinner seg i Norge.

Denne viderekoplingen er det også du som må betale for.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer