Mobiltelefon i utlandet: Deilig men dyrt!

Det er utrolig lettvint å ta med sin egen lille mobile telefon på reiser til fjerne himmelstrøk. Men husk at det kan koste deg en formue å bruke den.

Det er deilig å feriere med mobiltelefonen, men regningen kan svi mer enn solen i syden... Foto: karoline
Det er deilig å feriere med mobiltelefonen, men regningen kan svi mer enn solen i syden... Foto: karoline Vis mer
Publisert

Med den mobile revolusjonen har vår holdning til telefonbruk endret seg. Mens vi tidligere vegret oss for å ringe hjem fra overprisede hotelltelefoner og myntslukende telefonkiosker, kan vi nå være i tilnærmet kontinuerlig kontakt med hjemmefronten selv når vi er ute på reise.

Men det kan fort bli en kostbar fornøyelse å bruke telefonen utenfor landets grenser. Både samtaler inn og ut fra det lille vidunderet blir priset langt over det du er vant til hjemme i Norge.

Telefoner fra hjemlandet

Dersom du svarer på oppringninger fra hjemlandet må ikke bare den som ringer deg betale. Dersom en telefonkunde ringer et norsk mobiltelefonnummer skal han ikke betale mer enn prisen på samtalen i Norge, selv om den telefonen man ringer til tilfeldigvis oppholder seg i et annet land. Som mobiltelefonabonnent må du altså betale den overskytende prisen på samtaler du mottar i utlandet.

Er du kunde hos Netcom betaler du for eksempel 1,89 kroner per minutt på dagtid og 1,84 per minutt på kveldstid dersom du svarer på samtaler fra Norge når du er i Sverige eller Danmark. I land som Spania, Tyskland, Frankrike og USA må du ut med 2,99 per minutt. Mottar du en samtale fra Norge når du oppholder deg i Hellas betaler du hele 4,25 hvert minutt samtalen varer.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer