Slik unngår du å bli svindlet på Finn.no

- Mobiltelefoner vil jeg kalle et risikoprodukt

Disse annonsene, betalingsmåtene og brukerne skal du passe deg for på Finn.no.

KAN VÆRE FARLIG: Å forhåndsbetale for noe på Finn.no gjennom Vipps eller nettbank, kan være risikabelt. Spesielt om du handler populære varer som mobiler. Ikke forhåndsbetal mer enn du har råd til å tape, og følg våre tips for å unngå svindlerne. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke
KAN VÆRE FARLIG: Å forhåndsbetale for noe på Finn.no gjennom Vipps eller nettbank, kan være risikabelt. Spesielt om du handler populære varer som mobiler. Ikke forhåndsbetal mer enn du har råd til å tape, og følg våre tips for å unngå svindlerne. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke Vis mer
Publisert

Dinside har fortalt hvordan 16 nordmenn hittil i år har blitt svindlet for over 46.000 kroner gjennom Finn.no.

Alle forhåndsbetalte for varer de aldri mottok, og gjør sitt beste for å få pengene tilbake. Noe som ikke alltid er enkelt, da Finn.no ikke tar ansvaret om ikke du har brukt deres egen betalingsløsning.

- De aller fleste handlene går for seg som de skal, heldigvis. Det er en kombinasjon av at vi er greie her oppe i nord, og systemer hos oss som tar hånd om dette, forteller Finn.nos sikkerhetssjef Geir Petter Gjefsen, til Dinside.

- Men det skjer også noen uønskede hendelser.

Mange av disse svindlene kunne trolig vært unngått med noen enkle forholdsregler. Her har du en tryggere Finn-handel på 1, 2, 3.

#1: Ikke forhåndsbetal

Dette sier seg selv; måten å unngå å forhåndsbetale for noe du aldri mottar, er å unngå å forhåndsbetale.

- At varen sendes i posten, og du får et sporingsnummer, er heller ikke helt trygt, da vi har sett eksempler på at varen er sendt et annet sted eller at pakken ikke inneholder varen, forteller direktør Aslaug Skrede Gauslaa i FKU sitt sekretariat til Dinside.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer