Mobiltilbud fra gjeldssluk

MobilVarehuset.no har mistenkelig lave priser. Bakmennene er de samme som sto bak Medhjelperen AS, som annonserte i nettaviser for millioner i sommer - uten å betale.

Publisert
Sist oppdatert


Av Dag Yngve Dahle, Jon Erland Madsen og Elisabeth Realfsen

MobilVarehuset er registrert i Brønnøysundregistrene - med organisasjonsnummeret til det tidligere Medhjelperen AS.

Samme nummer

Selskapet Medhjelperen AS har altså byttet navn til MobilVarehuset AS. Domenenavnet MobilVarehuset.no er dessuten registrert på Medhjelperen AS, ifølge registrarenheten Norid.

Medhjelperen AS, med Odd-Eivind Fossheim Westin i spissen, var selskapet som i sommer rykket inn annonser for millioner i Nettavisen, TV 2 Interaktiv, VG og DinSide.

Mobiltilbud fra gjeldssluk


Ifølge mediekanalen Propaganda ble annonsene aldri betalt. Medhjelperen AS skylder millioner av kroner, og Økokrim bekrefter overfor DinSide at selskapet er anmeldt til politiet.

På forhånd

MobilVarehuset.no har mistenkelig lave priser og selger telefoner under konkurrentenes innkjøpspriser i "begrenset antall". Men også andre forhold virker besynderlige.

For å kunne handle må du registrere deg, noe som koster 350 kroner. Da blir du "medlem" i ett år. Pengene må du betale inn på forhånd.

Ved forhåndsbetaling har du minimale sjanser for å få tilbake kronene dersom selskapet går konkurs.

Ingen avtale

Selskapet har plassert både en VISA- og en Mastercard-logo på forsiden. Det impliserer at man kan betale for varene med disse korttypene. VISA Norge benekter det.

- Vi har per i dag ingen avtale med dette selskapet, sier informasjonssjef Majken Heggelund i VISA Norge.

Etter registrering mottar du en e-post fra MobilVarehuset. I e-posten vi mottok var ikke kortbetaling nevnt med ett eneste ord. I stedet fikk vi beskjed om å sette penger direkte inn på en konto.

Ikke telefon

"Vi tilbyr ikke support over telefon", erklærer selskapet på sidene. Dette er noe alle seriøse nettbutikker tilbyr.

Likevel oppgir MobilVarehuset et telefonnummer kundene kan ringe. UPC opplyser at nummeret er registrert på en privatperson med hemmelig telefonnummer. Nummeret er altså i seg selv ikke hemmelig - det står på MobilVarehusets nettsider.

Poenget med å holde nummeret hemmelig er antagelig å unngå at noen finner ut hvilken gateadresse selskapet opererer fra. Selskapets eneste offentlige gateadresse er en postboks i Majorstuveien 17 i Oslo.


Kopiert

Varselsklokkene ringer enda sterkere ved lesning av kjøpsbetingelsene, som du må registrere deg for få lese (!).

Ordlyden i betingelsene er nemlig nesten eksakt den samme som betingelsene hos Telebutikken. Selskapet har til og med glemt å bytte ut ordet 'Telebutikken' med 'MobilVarehuset'.

De opplyser at "alle forbrukerkjøp hos Telebutikken skjer i tråd med Kjøpsloven".

PS: Dette har MobilVarehuset endret i løpet av helga (uke 45).

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer