Moderne behandling av kviser

De siste årene har vi fått vite hvorfor vi får kviser, og nå kan de fleste som sliter med dette få effektiv behandling av problemet.

Publisert
Sist oppdatert

Ole FyrandHudlegeProfessor dr.med.

Bare for noen få år siden visste vi lite om hva som fremkalte kviser - og de tanker vi gjorde oss om dette, og de medisiner vi brukte - er i våre dager helt uaktuelle.

I løpet av de siste årene er selve årsaken til at vi får kviser nøye kartlagt gjennom hundrevis av gode medisinske studier som har vist oss HVA som er den egentlige ÅRSAKEN, og dette har ført til at vi nå har en rekke behandlingsmuligheter som er effektive i behandlingen av akne.

Noen av disse behandlingene består av kremer, oppløsninger og geleer som smøres direkte på huden der hvor kvisene utvikler seg, eventuelt i kombinasjon med tabletter av forskjellige slag. Dermed har den erfarne legen en rekke muligheter til å lage et helt spesielt opplegg som er tilpasset den type av kvisedannelse den enkelte har.

For - det er nemlig mange forskjellige typer av kviser, fordi det er mange forskjellige typer av hudtyper. Det må den som behandler kvisene ta hensyn til.

De fleste kvisemidler som er effektive kan bare foreskrives på medisinske resepter av lege. Hudleger steller jo nesten bare med hudsykdommer - derfor er det klokt å oppsøke en hudlege når en har en hudplage, det gjelder i særlig høy grad ved kviser.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer