Moms-kutt på munnbind

Spania reduserer momsen på munnbind fra 21 til 4 prosent, og innfører også en ny makspris på munnbind.

KUTTER PRISEN: I Spania setter myndighetene momsen ned på munnbind. Foto: NTB/Shutterstock
KUTTER PRISEN: I Spania setter myndighetene momsen ned på munnbind. Foto: NTB/Shutterstock Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Spanske medier melder at myndighetene har bestemt seg for å redusere merverdiavgiften på munnbind. Momsen på munnbind er satt ned fra 21 prosent til 4 prosent, og skal sikre forbrukerne rimeligere munnbind, skriver Cadena SER.

Makspris på munnbind

Finansminister María Jesús Montero skal ha uttalt at de vil følge med på at dette sikrer lavere priser til forbrukerne, fremfor bedre marginer for de som selger munnbind.

Med den nye momsen, som ble innført torsdag forrige uke, er det også satt en makspris på munnbind på 0,72 euro - som tilsvarer i underkant av 8 norske kroner. Denne maksprisen har til nå vært på 0,97 euro.

Ønsker gratis munnbind

I Norge er merverdiavgiften på legemidler og apotekvarer 25 prosent, men etter det Dinside erfarer, har det ikke vært diskutert å justere den ned for munnbind.

Her hjemme er det derimot enkelte kommuner som deler ut gratis munnbind til de som har behov for dette. Samtidig har både Fagforbundet og flere politiske partier etterspurt dette.

Partiet Rødt sier til Dinside at de mener det offentlige må sikre munnbind til alle som må møte fysisk på jobb, og bruke kollektivtransport til og fra.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer