Mor vil bli som før

Plastikkirurger opplever et rush av norske kvinner som vil stramme opp kroppen etter en fødsel.

Publisert
Sist oppdatert

[Les også: Nybakte mødre vil ha kjendiskropp]

Stadig flere mødre mener det er uakseptabelt at kroppen endres etter en fødsel, og finner løsningen i plastiske operasjoner, melder det oppdagsfinansierte nyhetsbyrået Newswire.

Selv om det er naturlig at kroppen forandres etter en fødsel, vil mange kvinner ha tilbake den gamle kroppen sin. Derfor ønsker flere seg kosmetiske operasjoner etter svangerskapet.

Økende pasientgruppeSpesialist i plastisk kirurgi, Jan Frøyen ved Omnia Medisinske Senter, sier til Newswire at kvinner som nettopp har født utgjør den hurtigst voksende pasientgruppen hos dem.

- I fjor hadde vi dobbelt så mange pasienter som året før, sier Frøyen.

Kvinnene vil unngå slappe bryster og løst mageskinn, og forsette å ha den kroppen de hadde før fødselen. Det er i størst grad kvinner som ikke planlegger å få flere barn som opereres, men kirurgiske inngrep er ikke et hinder for senere svangerskap.

- Mange har komplekser for deler av kroppen etter fødsler. For en del kvinner er det da naturlig å få rettet opp disse forandringene. De ønsker å ta seg bedre ut, sier Frøyen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer