Mordervirus truer Europa

WHO slår alarm: Et dødelig og svært smittsomt virus er registrert i Vietnam, Hong Kong og Kina - og det kommer mot oss. Det kan ta flere uker å identifisere viruset og utvikle en vaksine.

Publisert
Sist oppdatert

Siden midten av februar har WHO jobbet med å få bekreftet et utbrudd av en alvorlig form av influensa i Vietnam, Hong Kong og Guangdong i Kina. Onsdag slo de alarm.

Viruset kan allerede ha spredd seg til Europa og USA.

Natt til i går hadde allerede 102 ansatte ved et sykehus i Hong Kong blitt rammet, skriver den svenske avisen Aftonbladet. Ytterligere ti tilfeller er blitt bekreftet i områdene rundt, så viruset herjer fritt.

Avisen melder også at en amerikansk forretningsmann (48) døde på sykehus i Hongkong etter å ha blitt smittet av viruset.

I Vietnam startet utbruddet med et enkelt tilfelle. En mann ble innlagt på sykehus i Hanoi med pusteproblemer som ikke kunne forklares, og i løpet av kort tid ble 20 ansatte på sykehuset smittet, skriver WHO på sine internettsider.

Tegnene på sykdommen som er registrert i Hanoi inkluderer influensalignende symptomer, og fører til lungebetennelse og pusteproblemer så store at man trenger hjelp av respirator.

Noen av pasientene kommer seg, men de fleste er fremdeles syke.

Man tror viruset er det samme som herjet i Guangdong-provinsen i Sør-Kina i februar, der 305 ble smittet og 5 døde.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer