Mørke ringer under øynene

Poser eller mørke ringer under øynene?

Publisert
Sist oppdatert

-Jeg får ofte vite at jeg ser trøtt og trist ut fordi jeg har store poser eller mørke ringer under øynene. Finnes det noe make-up eller krem jeg kan bruke, eller kan jeg gjøre noe med kostholdet mitt?

Mange forskjellige årsakerDet ble en gang sagt at den som kan finne et middel mot ringer under øynene vil bli rik! - vedkommende hadde rett. Mørke ringer og poser under øynene kan være et symptom på mange ting. De kan skyldes mangel på søvn, nedsatt nyrefunksjon, dårlig fordøyelse, tett pigmentering og helt sikkert mange andre ting. Hvis du sjekker deg hos en kosmetolog, vil hun hurtig kunne gi deg svaret på det eventuelt kan skyldes.

Laser eller operasjonI enkelte tilfeller, kan kosmetologen bruke en såkalt softlaser og elektriske impulser, som hjelper på problemet, spesielt hvis du bare sliter med det på enkelte tidspunkter på dagen eller måneden. Det kan nemlig også være på grunn av forstyrrelser i hormonbalansen. Dersom problemet(posene) er konstant kan det skyldes for mye fettvev, som kan fjernes ved et enkelt kirurgisk inngrep.

Kosten er viktigHva du spiser er også viktig. Veske-inntaket skal verken være for mye eller for lite. Drikk åtte til ti glass med vann hver dag, fordelt utover hele dagen. Den daglige grunnkosten kan også ha innflytelse, derfor er det viktig at du hver dag får i deg minst 500 gram grønnsaker, kjøtt, fisk og havregryn, mens du unngår fast food, brus, alkohol, juice, tobakk og for mye sukker.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer