Morten ble skimmet, slik unngår du å gå i samme fella

Pass deg i minibanker i sommer. Nordmenn svindles for millioner.

BLE SKIMMET: Morten Moum var på tur i Panama da han oppdaget at noen hadde maksa ut kredittgrensa på kredittkortet. Trolig står skimmere bak.  Foto: OLE PETTER BAUGERØD STOKKE
BLE SKIMMET: Morten Moum var på tur i Panama da han oppdaget at noen hadde maksa ut kredittgrensa på kredittkortet. Trolig står skimmere bak. Foto: OLE PETTER BAUGERØD STOKKE Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Jeg skulle ta ut penger. Først prøvde jeg 100 dollar, men det gikk ikke. Så prøvde jeg 50 dollar, så 20, uten at det heller gikk. Da skjønte jeg at noe var galt.

Det forteller Dinsides motorjournalist Morten Moum, som tidligere i år var på tur i Panama i Mellom-Amerika.

Tilbake på hotellet fikk han bekreftet mistanken: Kortet hadde blitt tømt for 21.000 kroner. Og Moum hadde etter alle solemerker blitt ett av mange ofre for skimming.

Her er det du trenger å vite for å unngå å havne i samme situasjon.

Hva er skimming?

Skimming betyr å kopiere et bankkort ulovlig. For å gjøre dette, må svindlerne først stjele kortinformasjonen din, direkte fra kortet selv. Dette gjør svindlerne ved å installere utstyr i minibanker eller betalingsterminaler, som ofte kan både lese av kortets magnetstripe og snappe opp PIN-koden du taster inn.

Med denne informasjonen kan de kriminelle lage en kopi av kortet, og bruke det på akkurat samme måte som du bruker ditt eget bankkort. Dette skjer både i Norge og utlandet, men som vi snart skal se er problemet langt større for nordmenn på tur.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer