Morten fikk 48 timer på å fjerne bildet

Microsoft syntes bildet av den nyfødte jenta ble for sterk kost.

Microsoft har en knallhard politikk på at bilder av helt eller delvis nakne mennesker, særskilt barn, ikke skal finnes på deres servere. Morten Tobiassen (bildet) fikk klar beskjed om å fjerne bildet av sin nyfødte datter, Gabrielle. Foto: Privat
Microsoft har en knallhard politikk på at bilder av helt eller delvis nakne mennesker, særskilt barn, ikke skal finnes på deres servere. Morten Tobiassen (bildet) fikk klar beskjed om å fjerne bildet av sin nyfødte datter, Gabrielle. Foto: Privat Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Morten Tobiassen passer godt på sine private bilder. For å ikke miste dem, har han kopi av alle bilder på nettet, gjennom Microsofts sikkerhetskopiprogram Windows Live SkyDrive.

Et av bildene han har lagt på Microsofts servere, viser en stolt far med sin nyfødte datter, bare tre timer etter hun ble født.

Dette ble imidlertid for sterk kost for Microsoft.

De sendte derfor en e-post til Tobiassen med krav om at han fjernet bildet innen 48 timer. I e-posten skriver Microsoft Customer Support at bildet involverer et nakent barn, noe som er et brudd på vilkårene for å bruke tjenesten.

Microsoft skriver videre at avgjørelsen er tatt i et arbeid for barns sikkerhet. Tobiassen, som hadde avgrenset tilgangen til bildene til hans nærmeste familie, synes Microsoft denne gangen har gått for langt.

- Det er mange syke mennesker ute i verden. Men dette er snakk om et bilde av min nyfødte datter, bare tre timer gammel, og bilder som bare min nærmeste familie har hatt rettigheter til å se. Det er ingen andre som har interesse av å se dette bildet, sier Tobiassen til DinSide.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer