Mot bedre bruksanvisninger

NYHET: Den nye Forbrukerkjøpsloven gjør at produsenter og butikker må utstyre varene med mye bedre bruksanvisninger enn i dag.

Mot bedre bruksanvisninger
Publisert

Gir ikke bruksanvisningen deg god nok veiledning i montering, installasjon og bruk av PC'en? Da er det en mangel ved maskinen.

Mangelen gjør at du kan kreve at forretningen gjør en eller flere av følgende ting:

De gir deg en bedre bruksanvisningDe viser deg hvordan du monterer, installerer og bruker maskinen mens du er i butikkenDe kommer hjem til deg og gjør dette (aktuelt ved store og lite mobile produkter)De gir deg prisavslagDe gir deg erstatning

Dette er resultatene av den nye Forbrukerkjøpsloven, som nå er ute på høring. Et EU-direktiv har gjort at Justis- og politidepartementet har utarbeidet et forslag til den nye loven.

Klarere regler

Loven vil være et supplement til den vanlige Kjøpsloven, og skal etter planen tre i kraft i løpet av 2001 - og senest 1. januar 2002.

Kjøpsloven har i dag ingen bestemmelse som omhandler dårlige bruksanvisninger.

- Bruksanvisninger angår de aller fleste. Nå vil vi få klarere regler for hva brukerveiledningene skal inneholde, sier jurist Jon Andreas Lange i Forbrukerrådet.

Lovene vil dermed være de samme i hele Europa. Også amerikanske og japanske varer som selges i Europa må rette seg etter disse reglene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer