Matbutikk

Møt deg selv i kassen

Coop tester ut kamera i selvbetjeningskassene, der de handlende kan se seg selv i aksjon.

SMIL TIL KAMERA: Erik Dalflyen synes det er helt uproblematisk å bli filmet i selvbetjeningskassen på Coop Prix.
SMIL TIL KAMERA: Erik Dalflyen synes det er helt uproblematisk å bli filmet i selvbetjeningskassen på Coop Prix. Vis mer
Publisert

Skiltene som opplyser om at det er videoovervåkning i butikk, er etter hvert så vanlig at vi ikke legger merke til dem lenger.

I selvbetjeningskassene til Coop Prix i Akersgata har de valgt en litt annen vri: Der direktestrømmer de kundene mens de bruker selvbetjeningskassen, og viser denne filmen på en skjerm, slik at en bokstavelig talt møter seg selv i kassen. En slags selfilm, om du vil.

Det var Aftenposten som først omtalte saken.

- Oi, det har jeg ikke lagt merke til før, sier Erik Dalflyen, til DinSide. Han er ofte innom Prix, men har ikke vært der etter at de nye kameraene og skjermene ble installert.

Han påvirkes ikke nevneverdig av å se seg selv skanne inn og betale for dagens lunsj.

- Nei, dette synes jeg er helt uproblematisk, sier han til DinSide.

- Ikke overvåkning

Harald Kristiansen, kommunikasjonssjef i Coop, skjønner ikke helt hva som er så spennende eller unikt med denne løsningen.

- Det er flere butikker som har TV-skjerm som viser kunder som går ut og inn av butikkene, mens vi nå tester en liknende løsning hvor du bare ser deg selv live når du skanner egne varer. Dette er ikke overvåking og det gjøres ikke opptak, sier han til DinSide.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer