Mot dyrere surfing?

Det schwinger hos nettbutikkene i år. Omsetningen på nettet i månedene før sommeren føk oppover med over 30 prosent fra forrige kvartal. Dessuten er betalingsviljen for innhold i aviser og andre medier på vei opp, noe som fremover kan bety dyrere surfing for nyhetshunder.

Publisert
Sist oppdatert

Denne uken har stiftelsen e-forum.no (interesseorganisasjon for nettaktører) gitt oss tilgang til rykende ferske tall om utviklingen i kjøpevanene på nettet. Målingene rapporteres hvert kvartal av Markeds- og medieinstituttet (MMI).

Tallene viser at cirka 2,16 mill personer over 15 år til nå har handlet på nett (annet kvartal i år). Dette tilsvarer omtrent 59 prosent av befolkningen. Fra forrige kvartal er det en økning på cirka 60 000 nye netthandlere.

- Som i tidligere kvartaler, ser vi en jevn vekst fra forrige måling. Veksturven er ikke veldig bratt, men når over 2 millioner mennesker allerede har handlet på nettet, er det begrenset hvor sterk veksten kan bli, sier direktør Agnes Steen Fosse til DinSide.

Bruker shoppingmulighetene

Selv om antallet nye netthandlere ikke øker dramatisk, gjør likevel omsetningstallene for nettet et skikkelig hopp, i følge undersøkelsen. "Den estimerte omsetningen via nett (eksklusive banktjenester og handel med verdipapirer) øker betydelig fra forrige kvartal (32%) og er den høyeste vi har målt i de fire kvartaler vi har estimert omsetning med denne metoden, skriver MMI, som anslår at handel per måned i annet kvartal i år lå på cirka 4,55 milliarder (eksklusive banktjenester og handel med verdipapirer). To tredjedeler av omsetningsøkningen stammer fra økt handel med reiserelaterte produkter som feriereiser, flybilletter og hotellopphold.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer