Mot farvel til DVD-import

- Er forbrukerne tjent med at en film kommer på DVD først når den har væt på kino, på leievideo, på kjøpevideo og vist på Canal Plus? Her melker distributørene markedet flere ganger.

FORBUD: Må vi vinke farvel til Salma Hayek og andre filmstjerner på DVD-filmer fra sone 1?
FORBUD: Må vi vinke farvel til Salma Hayek og andre filmstjerner på DVD-filmer fra sone 1? Vis mer
Publisert

Det sier daglig leder Rolf Kjos-Hanssen i Compact-Huset i Haugesund.

Norsk Videogramforening (NVF), som representerer videodistributørene Egmont, SF Norge, Universal og Scanbox, har saksøkt Compact-Huset for 5,4 millioner kroner.

Beløpet skal dekke inntektstapet distributørene mener å ha hatt på grunn av Compact-Husets parallellimport av sone 1-filmer fra USA. Videodistributørene har rettighetene til denne importen.

Rettspraksis

- Med søksmålet vil vi ha fastslått at importen er i strid med Åndsverksloven og derfor ulovlig. Vi vil ha en erstatning og butikkens restlager inndratt, forteller Terje Hensrud, advokat for Videogramforeningen.

Saken skal behandles i Forliksrådet i Haugesund 17. oktober. Den kan få flere utfall:ForlikDom i ForliksrådetSaken går til rettsapparatetUtfallet i saken vil ha stor betydning for liknende saker her i landet. I mai avviste Høyesterett en anke fra Akers Mic i en beslektet sak, der Akers Mic tapte i Lagmannsretten. Akers Mic fortsatte imidlertid med import, siden dommen kun gjaldt filmen 'Waterboy'. Nå gjelder det generell import av filmer fra sone 1.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer