Mot tollfrihet på småpakker

Nå vil også myndighetene øke grensen for toll/moms på småpakker fra utlandet. Grensen skal heves fra 200 til 1.000 kroner.

Publisert
Sist oppdatert

Dersom signalene fra Finansdepartementet er reelle, kan du snart nyte godt av lave priser i utlandet på DVD-filmer, CD'er, dataspill og annet.

Mot tollfrihet på småpakker


Det er Post- og teleavdelingen i Samferdselsdepartementet som har bedt Finansdepartementet "vurdere i hvilken grad det er mulig å unngå urimelige belastninger for privatpersoner i forbindelse med mottak av pakker med lav verdi fra utlandet".

Moden for endringer

Dermed støtter Samferdselsdepartementet Postens og Forbrukerrådets krav om at grensen må økes til 1.000 kroner. Og Finansdepartementet åpner døra.

- Gavegrensen har stått stille lenge, og er absolutt moden for revisjon. Når det gjelder varekjøp, må vi også vurdere hva dette betyr for konkurransesituasjonen i norsk næringsliv, sier informasjonssjef Anne-Sissel Skånvik i Finansdepartementet til Aftenpostens nettutgave.

Dette betyr at grensen for gavesendinger, som i dag er 500 kroner, vil bli økt. Grensen for varer bestilt fra utlandet, den såkalte 200 kroners-grensen, vil antagelig bli hevet.

Men den vil kanskje ikke bli økt like mye eller like raskt. Det gjenstår å se når endringene kommer.

Relaterte artikler:
Vil fjerne tolltullet
800 kroners-grensen
TEST DEG SELV: DVD-teknologi
De skjulte DVD-skattene
Bestill DVD fra Australia
Få DVD til spottpris
De skjulte DVD-skattene


Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer