Kjøpte kistebord hos Fagmøbler

Møtt av sjokksyn: - Stinket mugg

- Vi har ikke peiling på hva som har skjedd, sier produsenten.

MUGGEN KISTE: Torgeir Moen trodde han hadde gjort et kupp da han fant et «Sherlock» kistebord med 80 prosent rabatt. Men da han åpnet pakka, slo mugglukta mot ham. Foto: Privat
MUGGEN KISTE: Torgeir Moen trodde han hadde gjort et kupp da han fant et «Sherlock» kistebord med 80 prosent rabatt. Men da han åpnet pakka, slo mugglukta mot ham. Foto: Privat Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Torgeir Moen fikk seg litt av en overraskelse da han kjøpte seg et kistebord på ryddesalg hos Fagmøbler i Elverum torsdag forrige uke.

Da han hentet pakka på det eksterne lageret, var kistebordet godt pakket inn, og pappen så intakt ut, ifølge Torgeir.

Han hadde ingen grunn til å tro at noe var galt med varen. Det hadde heller ikke butikken som utleverte produktet.

Nå lurer begge på hva som har skjedd.

Stinket muggent

Men da han kom hjem, tok han med seg det innpakkede kistebordet inn:

- Vi begynte å rive av papp og all plasten. Det første vi merket var lukta. Deretter så vi hvor ille dette var, forteller han til Dagbladet.

UTSTILLINGSMODELLEN: Slik skulle kista egentlig ha sett ut. Foto: Privat
UTSTILLINGSMODELLEN: Slik skulle kista egentlig ha sett ut. Foto: Privat Vis mer

Han beskriver hvordan en stank av mugg slo imot ham idet han åpnet opp den innerste plastinnpakningen.

- Jeg kan ikke beskrive det. Det tok litt tid før jeg forsto hva det var, at bordet var muggent. Da var det viktigste bare å dra den ut av hjemmet vårt. For det er ikke all mugg som er like sunn, sier han.

- Helseskadelig?

Kvitteringen viser at Torgeir betalte 495 kroner for et kistebord som er fullstendig ubrukelig. I stedet for en lysebrun rustikk finish i hud, viser bildene et bord som er dekket av både hvit-, grønn- og blåaktig mugg.

- Det var et kupp det der, sier han sarkastistisk.

GRØNT OG BLÅTT: I tillegg til at kista var dekket med grønne og blå muggflekker, hadde også boltene på kista rustet. Foto: Privat
GRØNT OG BLÅTT: I tillegg til at kista var dekket med grønne og blå muggflekker, hadde også boltene på kista rustet. Foto: Privat Vis mer

Den mugne kista dro han rett ut på verandaen og la en presenning over.

- Man vet ikke om den muggen kan være helseskadelig. Det ble en ordentlig vask etterpå, for å si det sånn, sier han.

- Vil ikke håndtere den

Deretter prøvde Torgeir å kontakte den lokale Fagmøbler-butikken for å få byttet eller returnert det muggskadde kistebordet.

- De ba meg sende inn kvittering, og det gjorde jeg. Deretter ba de meg om å levere kista tilbake til dem, sier Torgeir.

Det er en halvtimes kjøretur for Torgeir til Fagmøbler-butikken. Men han hadde ingen planer om å dra den mugne kista inn i sin egen bil:

PÅ VERANDAEN: Da Torgeir innså at kistebordet var dekket av mugg, dro han hele forpakningen ut på verandaen og dekket den til med en presenning. Foto: Privat
PÅ VERANDAEN: Da Torgeir innså at kistebordet var dekket av mugg, dro han hele forpakningen ut på verandaen og dekket den til med en presenning. Foto: Privat Vis mer

- Vi ga klar beskjed om at vi ikke ville dra den inn i bilen. Vi vil ikke håndtere den i det hele tatt. Det kan ikke være bra for helsa, sier han.

- Skal ikke skje

Ifølge Torgeir kom han ingen vei med den lokale butikken, og bestemte seg derfor for å ringe møbelforhandlerens hovedkontor.

- De sa at dette ikke var bra, og at de skulle ta det opp med butikken. Deretter sa de at de skulle kontakte oss etter noen få strakser, sier han.

- FARLIG: Pernille Huseby, generalsekretær i Actis, er blant de som mener det er farlig å markedsføre slike produkter. Reporter: Christian Fjermeros. Video: Chugger.no. Vis mer

Når Dagbladet kontakter Fagmøbler mandag formiddag, forteller de at de nå har snakket med Torgeir og vil ordne opp i forholdet.

- Det er bare å beklage. Det har rett og slett vært bløtt, og så har det tørket igjen sånn at pappen har sett bra ut, sier Thomas Voldmo som er daglig leder hos Fagmøbler på Elverum.

Han har sett bilder av kistebordet, og medgir at det så ille ut. Han er imidlertid sikker på at det ikke har skjedd på Fagmøblers lager, for der skal det være tørt.

- Vi er veldig overrasket, og har ikke peiling på hvor det har skjedd. Det har sannsynligvis vært bløtt i en container. Det er fukt og salt som har gjort dette, tror jeg.

PLASTER PÅ SÅRET: Mandag formiddag fikk Torgeir Moen et nytt kistebord - og en blomsterbukett - av Fagmøbler. Foto: Privat
PLASTER PÅ SÅRET: Mandag formiddag fikk Torgeir Moen et nytt kistebord - og en blomsterbukett - av Fagmøbler. Foto: Privat Vis mer

Sjekker alle pakker

Han forteller videre at kistebordet kommer fra et restparti som har stått hos Fagmøbler på Elverum, og at bordet er kjøpt på tilbud til 496 kroner.

- Jeg skal love det at det ikke går ei eneste pakke ut herfra nå, uten at den er sjekka på forhånd. Jeg har satt gutta på lageret på jobben, forsikrer han.

Han understreker at Fagmøbler kommer til å bytte bordet allerede i dag.

- Dette er utrolig kjedelig. Vi skal komme og hente kistebordet, og bringe et nytt bord til kunden. Vi har snakket med ham og han er fornøyd, sier han.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer