Svindel

Mottatt en slik e-post? – Slett den

Denne er ikke fra Nordea.

SVINDEL: Nei, denne e-posten er ikke fra Nordea. Ikke trykk på lenken, men slett e-posten. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Nordea advarer nå mot en ny falsk e-post som er i omløp.

I den falske e-posten utgir bedrageren seg for å være fra Nordea og skriver at de har «nylig bestemt at forskjellige datamaskiner har logget på kontoen din og flere passordfeil var til stede før påloggingene».

Svindleren skriver så at mottakeren må bekrefte kontoinformasjonen sin for at kontoen ikke skal bli suspendert, og offeret oppfordres til å trykke på en lenke for å bekrefte «postene».

«Denne er ikke fra oss!», advarer Nordea.

«Vi vil aldri be deg oppgi full kortinformasjon, utløpsdato, CVV-kode eller kontonummer via e-post, SMS eller telefon. Vi sender heller ikke ut e-post der vi ber deg gå inn på en lenke og benytte din Bank ID. Har du mottatt en slik e-post: Slett den!», skriver banken på sin Facebook-side.

I kommentarfeltet under er det flere som skriver at de har mottatt svindel-e-posten.

Dette er ikke første gang svindlere utgir seg for å være fra Nordea for å lure ofrene sine. I vinter advarte banken mot et liknende svindelforsøk.

Informasjonsdirektør Tom Staavi i Finans Norge, har tidligere sagt til Dinside at det er viktig å være oppmerksom og å heve guarden mot svindel.

Får du svindel-SMS eller e-post er han tydelig på hva du bør gjøre dersom du mottar slikt:

Når det gjelder SMS eller e-post, er det slik at kun selskapene du er kunde hos som har anledning til å kontakte deg. Med andre ord, her er det enkelt å skjønne at dette er noen med urent mel i posen.

- Det er fortsatt mye penger i svindel, dermed kan svindlerne utvikle stadig bedre kompetanse og lage stadig bedre læreopplegg. Det må vi som digitale aktører ha i mente og alltid være på vakt mot, uttalte Staavi til Dinside i februar.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer