Motvirker morgenkvalme

Mange gravide sliter med ubehagelig morgenkvalme. Ingefær kan være løsningen.

Publisert
Sist oppdatert

Joachim Henriksen

Ingefær er kjent for å kunne redusere kvalme for eksempel ved reisesyke. Men kan planten også ha en effekt for gravide kvinner? Det var fokuset for de australske forskerne som nå har gjennomført en undersøkelse på 291 gravide kvinner.

Ingefær og B6Problemer med morgenkvalme er som regel størst i begynnelsen av svangerskapet. For noen kvinner er kvalmen så kraftig og langvarig at det kan være vanskelig å få i seg nok og riktig mat.

Vitamin B6 eller pyridoksin brukes av noen gravide kvinner for å bekjempe morgenkvalmen. Behandlingen har så vidt man vet ingen store bivirkninger. Ingefær brukes mot kvalme av mange som er mer orientert mot alternativ medisin. Det er derimot usikkert om daglig inntak av ingefær kan ha noen uheldige efekter for mor eller barn.

Sammenliknet behandlingForskerne ved University of South Australia i Adelaide ønsket å sammenlikne bruk av B6 med tilskudd av ingefær. De gravide kvinnene ble gitt enten B6 eller ingefær tre ganger daglig over tre uker.

Resultatene viste at B6 og ingefær var like effektive i å redusere kvalme og oppkast hos de gravide kvinnene. Over halvparten av kvinnene fikk merkbart mindre problemer etter å ha fått daglige doser av et av preparatene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer