Mozon avslører: Ti myter om helsen din

Hudkrem fjerner ikke rynker, du kan lese i mørket uten å skade øynene, og hevnen er slett ikke søt. Vi avslører ti vanlige løgner:

Publisert
Sist oppdatert

Du har hørt dem mange ganger før. Men en løgn er fortsatt en løgn, selv om den sies mange ganger.

Her er ti vanlige helse-myter og grunnen til at de bare er sludder:

[Bli med på debatten: Sant og usant om helse]

Myte 1: Hvis du spiser sent blir du fetMange jobber nattskift, noe som betyr senere middag. Myten sier at hvis du spiser sent vil du legge på deg mer fordi vi ikke kan forbrenne kaloriene i søvne.

Feil! Å spise sent gjør deg ikke fetere dersom du ikke spiser mer enn kaloriforbruket den dagen. Men pass på hva du spiser. Mange føler at de fortjener noe spesielt når det nærmer seg dagens slutt, og spiser is og chips.

Myte 2: Muskler blir til fett når du ikke trenerHva skjer med muskelbuntene når de ikke trener? Blir musklene til fett? Slapp av, det skjer ikke. Muskler er muskler, fett er fett. Det ene kan ikke bli til det andre. Muskler er både tettere og mer kompakt enn fett.

Når du slutter å trene blir imidlertid musklene mindre funksjonelle. Dersom du hadde håpet på det motsatte må vi nok skuffe deg. Fett kan heller ikke bli til muskler.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer