Mozon Gull: Akupunktør Ole Jørgen Frydenlund svarte leserne om allergi

Pollensesongen er godt i gang, og mange er ikke klar over at akupunktur både kan forebygge mot plagene og lindre symptomene. Vår akupunktør Ole Jørgen Frydelund møtte Mozon-medlemmene i et nettmøte i dag.

Publisert
Sist oppdatert

Har du spørsmål om akupunktur og allergi? Les noen av svarene til Frydenlund nederst i denne artikkelen.

MØT LEGENE DIREKTE PÅ MOZON: Medlemskapet i Mozon Gull koster kun 54 øre om dagen, eller 199 kroner for et helt år.

Pollenallergi er veldig plagsomt for mange nå om våren, men med riktig behandling kan tiden bli enklere å komme seg gjennom. Vår akupunktør Ole Jørgen Frydenlund, som til daglig jobber ved Balderklinikken i Oslo, sier så mange som 70-80 prosent av alle pollenallergikere kan ha god effekt av akupunkturbehandling.

- Akupunktur kan hjelpe mot flere typer allergi, men det er spesielt effektivt mot pollenallergi og annen allergi som skyldes ting i luften. Så mange som 7-8 av 10 pollenallergikere vil merke en god effekt av behandlingen, og noen vil bli helt kurert, sier han.

- Hvis man skal ta forebyggende behandling bør man starte 4-6 uker før sesongen starter, og når den er i gang kan man ta akupunktur for å fjerne symptomene.

- Symptomer som kløe i øynene, tett og rennende nese, sår hals, elveblest og utslitthet kan lindres av behandlingen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.