MPX.no stenges for privatpersoner

Nettbutikken ble for lik Komplett, og selger snart bare til bedrifter.

STENGES: MPX.no blir snart en nettbutikk kun for bedrifter, mens privatpersoner bes om å bruke Komplett.no. Foto: OLE PETTER BAUGERØD STOKKE
STENGES: MPX.no blir snart en nettbutikk kun for bedrifter, mens privatpersoner bes om å bruke Komplett.no. Foto: OLE PETTER BAUGERØD STOKKE Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

MPX.no kaller seg selv Norges nest største nettbutikk, og har i mange år foret norske forbrukere med teknologi.

Men nå er det snart slutt. MPX skal nemlig konsentrere seg om bedriftsmarkedet, og vil fra og med 1. april kun selge til bedrifter.

Tidligere privatkunder av MPX blir dermed henvist til det som trolig er Norges aller største nettbutikk; Komplett.no. Og overgangen blir ikke akkurat dramatisk.

LES OGSÅ: Se hvordan det utrolige robotlageret til Komplett fungerer

MPX.no = Komplett.no

Det var i 2007 at MPX ble en del av Komplett-gruppen.

- Mens Komplett.no var sterkt forankret blant dataentusiastene, hadde MPX en litt annerledes sammensatt kundegruppe. Markedsføring og fokus var også noe ulikt, sier MPX-direktør Stian Gabrielsen til Dinside.

Men etterhvert ble Komplett og MPX mer og mer like. Utvalg, priser og selv designet ble i de fleste tilfeller identisk, og i Sandefjord satt de med samme lager og mange av de samme ansatte. Til slutt var det først og fremst navnet som skilte de to butikkene for den vanlige forbruker.

ELKJØP I 2011: - Komplett er ute av bildet i 2015!

GAMMEL TRAVER: Slik så MPX.no ut det året Komplett-gruppen tok over, i 2007. Hentet fra Archive.org. Foto: OLE PETTER BAUGERØD STOKKE
GAMMEL TRAVER: Slik så MPX.no ut det året Komplett-gruppen tok over, i 2007. Hentet fra Archive.org. Foto: OLE PETTER BAUGERØD STOKKE Vis mer


Ble for like

- De siste årene har nettbutikkene framstått mer like enn hva som var intensjonen, innrømmer Gabrielsen.

IKKE MENINGA: MPX-direktør Stian Gabrielsen sier at MPX og Komplett ble mer like enn de hadde sett for seg.  Foto: MPX
IKKE MENINGA: MPX-direktør Stian Gabrielsen sier at MPX og Komplett ble mer like enn de hadde sett for seg. Foto: MPX Vis mer


I stedet for å ha to like prikk like nettbutikker, ble det derfor bestemt at Komplett skal være forbrukerbutikken, mens MPX tar seg av bedriftsmarkedet. MPX har jobbet mot bedrifter siden 2004, men dette skal nå rendyrkes.

Hvordan dette vil påvirke Komplett-butikken, om noe, vil ikke Gabrielsen svare konkret på riktig ennå. Men han sier at Komplett-gruppen naturlig nok har ambisjoner om å vokse, og at Komplett.no vil få nye produktkategorier i nærmeste framtid.

LES OGSÅ: - Uholdbart vanskelig å handle fra utlandet!

Tar fortsatt ansvaret

MPX.no forklarer butikken hvordan gamle kunder skal forholde seg til endringen.

Kort fortalt: Kundene skal fortsatt ta reklamasjoner, delbetalinger og generell kundeservice med MPX.

De får fortsatt logget seg på for å blant annet se ordrehistorikk, men må lage en ny konto hos Komplett om de ønsker å fortsette handelen der.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer