Mulig å klage

Har du oppdaget feil i skatteoppgjøret? Klagefristen er 10. august.

Publisert
Sist oppdatert

- Du skal klage hvis du oppdager noe du mener er feil i oppgjøret ditt, som fradragsposter eller gale utregninger, sier informasjonsdirektør Lise Halvorsen i Skatteetaten.

Skatteoppgjøret viser de tallene du selv har ført opp i selvangivelsen, ved siden av de tallene skattekontoret har lagt til grunn ved ligningen. Det er din oppgave å kontrollere at beløpene stemmer. Skatteetaten gjør oppmerksom på at små differanser kan oppstå på grunn av avrundinger

Utleie av feriebolig kan gi skattesjokk

Hvordan klage?

Mener du at skattekontoret har gjort en feil for eksempel ved utregningen av din formue, inntekt, eller skatt, må du klage på ligningen. Klagen må være skriftlig, og du må peke på hva du mener er feil, og gi en begrunnelse for dette.

Lise Halvorsen, informasjonsdirektør i Skattetaten Foto: Skatteetaten
Lise Halvorsen, informasjonsdirektør i Skattetaten Foto: Skatteetaten Vis mer

Skjema for å klage på ligning for lønnstakere og pensjonister

Klagen kan leveres elektronisk via Skatteetatens nettsider skatteetaten.no, eller sendes som brev til ditt lokale skattekontor. Du får en bekreftelse fra skattekontoret om at klagen er mottatt. Tar skattekontoret klagen til følge, får du et nytt skatteoppgjør i samsvar med klagen. Dersom du ikke får medhold i klagen, mottar du et begrunnet vedtak av skattekontoret.

Fristen for å klage er søndag 10. august 2008. For de som får skatteoppgjøret i oktober, er klagefristen 2. november.

Inntekt fra utlandet? Krev skattepengene tilbake

Må betale likevel

Vær oppmerksom på at du må betale restskatten til rett tid selv om du har klaget på ligningen. Restskatten skal betales til skatteoppkreverkontoret i kommunen der skatten er skrevet ut. Hvis du får medhold i klagen, får du tilbakebetalt det du eventuelt har betalt inn for mye.

Lise Halvorsen i Skatteetaten sier at behandlingstiden på klagen kan variere avhengig av sakens kompleksitet.

- Enkelte feil blir rettet raskt. Skattekontoret sender melding innen tre uker om hvor lang tid saksbehandlingen tar. Skattekontoret behandler klagen innen tre måneder etter at klagefristen er over.

Fra og med 2008 er det ny måte å behandle klagesakene på. Skattekontoret behandler nå alle klagene i første instans. Klager skattyter på skattekontorets vedtak, blir de behandlet i skatteklagenemnda.

Les mer om skatteoppgjøret på skatteetaten.no

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer