Mulig å klage

Har du oppdaget feil i skatteoppgjøret? Klagefristen er 10. august.

Publisert
Sist oppdatert

- Du skal klage hvis du oppdager noe du mener er feil i oppgjøret ditt, som fradragsposter eller gale utregninger, sier informasjonsdirektør Lise Halvorsen i Skatteetaten.

Skatteoppgjøret viser de tallene du selv har ført opp i selvangivelsen, ved siden av de tallene skattekontoret har lagt til grunn ved ligningen. Det er din oppgave å kontrollere at beløpene stemmer. Skatteetaten gjør oppmerksom på at små differanser kan oppstå på grunn av avrundinger

Utleie av feriebolig kan gi skattesjokk

Hvordan klage?

Mener du at skattekontoret har gjort en feil for eksempel ved utregningen av din formue, inntekt, eller skatt, må du klage på ligningen. Klagen må være skriftlig, og du må peke på hva du mener er feil, og gi en begrunnelse for dette.

Skjema for å klage på ligning for lønnstakere og pensjonister

Klagen kan leveres elektronisk via Skatteetatens nettsider skatteetaten.no, eller sendes som brev til ditt lokale skattekontor. Du får en bekreftelse fra skattekontoret om at klagen er mottatt. Tar skattekontoret klagen til følge, får du et nytt skatteoppgjør i samsvar med klagen. Dersom du ikke får medhold i klagen, mottar du et begrunnet vedtak av skattekontoret.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer