Ekspert:

Mulig å spare mye

Det kan fort gå mye penger på nasjonaldagen.

VÆR FORBEREDT: Forbrukerøkonom sier man skal være forberedt på at totalsummen på 17. mai-feiringen blir betydelig høyere i år, enn det den tidligere har vært. Foto: Gorm Kallestad / NTB
VÆR FORBEREDT: Forbrukerøkonom sier man skal være forberedt på at totalsummen på 17. mai-feiringen blir betydelig høyere i år, enn det den tidligere har vært. Foto: Gorm Kallestad / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Med økte kostnader på renter, mat, strøm og drivstoff kan man fort kjenne dette på lommeboka. Når nasjonaldagen skal feires, kan det fort bli dyrt.

Likevel er det bare én av ti som planlegger å bruke mindre penger på 17. mai-feiringen. Det viser funn fra en ny undersøkelse fra Danske Bank gjennomført av Norstat Express.

Undersøkelsen viser at totalt planlegger nordmenn å svi av 4,4 milliarder kroner. Det er altså snakk om mye penger.

- Jeg mener derfor det vil være mulig å spare betydelig på 17. mai-budsjettet for de aller fleste, og at dette er en dag som for mange ikke trenger å koste noe særlig mer enn en vanlig hverdag, sier forbrukerøkonom Thea Olsen i Danske Bank.

- Med den høye inflasjonen vi nå opplever er det blitt betydelig dyrere å spise og drikke utendørs, men også det du handler på matbutikken vil gi en høyere sluttsum.

Gjør dette

Olsen råder om at alt av rekvisitter som sløyfer, fløyter og flagg, er noe som man bør oppbevare og ta fram igjen år etter år, slik at man unngår å bruke penger på dette.

- For barnefamiliene er dette barnas dag, og det eneste innkjøpet man virkelig bør forberede seg på er pølser og is - satt på spissen, sier hun.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer