Munnbind-prisene faller

Munnbind er blitt mye billigere. Apotek-prisene er nesten halvert på få uker.

BILLIGERE MUNNBIND: Munnbind-anbefalingene for Oslo er forlenget, foreløpig med en uke. Nå har prisene falt ytterligere - og du får dem også enkelt på matbutikken. Apotek-prisene er nesten halvert. Foto: Kristin Sørdal
BILLIGERE MUNNBIND: Munnbind-anbefalingene for Oslo er forlenget, foreløpig med en uke. Nå har prisene falt ytterligere - og du får dem også enkelt på matbutikken. Apotek-prisene er nesten halvert. Foto: Kristin Sørdal Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det ble nettopp klart at munnbindanbefalingen i Oslo forlenges, i første omgang med en uke, til og med søndag 6. september.

- Hvis det er god plass og man holder en meters avstand, er det ikke nødvendig å bruke munnbind i rushtida, sier helseminister Bent Høie på dagens pressekonferanse.

- Anbefalingen for bo- og arbeidsregion indre Østfold, er opphevet. Der er smittesituasjonen normalisert, uttalte Høie.

Munnbind-prisene har falt

Det har skjedd mye med prisene på munnbind de siste ukene:

Da Dinside sjekket prisene 6. august, var billigste pakke med 50 munnbind 349 kroner. Apotekene tok da mellom 600 og 750 kroner for 50 munnbind - og etterspørselen var enorm.

To uker seinere hadde prisene falt betraktelig, og apotekene tok da mellom 450 og 500 kroner for en pakke med 50 munnbind. Billigste var fremdeles 50 stykk for 349 kroner.

Nå har prisene falt ytterligere:

Billigste pakke med munbind som vi har funnet denne uka koster 299 kroner - og det er ikke kun én, men flere, som kan tilby denne prisen.

Og om du skal la apotekprisene være et ytterligere barometer på temperaturen i munnbindmarkedet:

Billigste apotek tar nå 399 kroner for en 50-pack - mot altså 450 kroner for samme kvanta hos billigste apotek forrige uke - og mot 600-750 kroner for kun tre uker siden.

Det er nesten en halvering av prisen hos noen av apotekene.

Forventet lavere priser

Apotekene har tidligere forklart de høye prisene med prisene i markedet da de kjøpte inn munnbindene - og med leveringssituasjonen.

Forrige uke sa de at de jobbet med leveringssituasjonen - og at de forventet at prisene skulle ytterligere ned - noe de hadde rett i.

Og nå har prisene falt enda mer.

Det er også flere og flere butikker som etterhvert har fått dem i hyllene; nå kan du også plukke med deg munnbind når du er i matbutikken.

Dette koster munnbind nå

Prisene er innhentet på nett og i butikk 28. august. Vi tar forbehold om prisendringer og tilgjengelighet.

Priser kirurgiske munnbind

Butikk Produkt Pris Stk-pris
Farmasiet50-pk, type I4498,98
Apotek 150-pk, type IIR3997,98
Vitus Apotek50-pk499,99,99
Boots apotek50-pk, type I3997,98
Life.no50-pk, type II3997,98
Europris50-pk, type I3496,98
Trygg-helse.no50-pk, type I4498,98
forstehjelp.LHL.no50-pk, type IIR3907,8
RødeKorsFørstehjelp.no50-pk, type I3797,58
Norvitae.com50-pk, type IIR2995,98
Modernhealth.no50-pk, type I2995,98
Med24.no50-pk, type IIR2995,98
Kiwi50-pk3997,98
Rema10-pk808

Priser er innhentet på nett og i butikk 28. august 2020.

De fleste vil ha engangsmunnbind

Det finnes tre hovedtyper munnbind på markedet:

Medisinske munnbind, som er denne typen engangsmunnbind som vi har hat sjekket prisene på og som du kaster etter en gangs bruk; tøymunnbind som du kan bruke flere ganger og vaske mellom hver gang - og den typen som egentlig er laget som personlig verneutstyr - som du typisk får kjøpt i byggvarebutikkene.

Du kan lese mer om de ulike typene og hvilke begrensninger de har - og hva du skal se etter når du skal kjøpe disse, i vår artikkel om ulike munnbind her.

TIPS: I enkelte deler av landet er det anbefalt å bruke munnbind på kollektivtransport når det er mest travelt. Slik syr du ditt eget! Syer: Mali Engesdal. Foto: Kirsti Østvang. Klipp: Ingebjørg Iversen / Dinside Tillatt for alle. Vis mer

Dinside har spurt leserne hvilken type munnbind de foretrekker av de ulike typene. 37 prosent sier de foretrekker engangsmunnbind og 30 prosent sier de vil ha tøymunnbind som er kjøpt - og 15 prosent vil ha tøymunnbind de lager selv.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer