Strømprisen til topps:

Musikk-trikset som kutter strømregninga

Oppvarming av bolig og vann er noe av det som trekker aller mest strøm i norske hjem. Så her er det altså et stort sparepotensiale, og du kan kutte forbruket på de utroligste og artigste måter.

HVA I..? Lurer du på hvordan dette kan kutte strømregninga di, bør du lese videre. Foto: Shutterstock/NTB
HVA I..? Lurer du på hvordan dette kan kutte strømregninga di, bør du lese videre. Foto: Shutterstock/NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Mandag 20. desember vil strømprisene i Sør-Norge nå et historisk høyt nivå:

Det blir strømtopper både mellom klokka 08:00 og 09:00, samt mellom klokkeslettene 18:00 og 19:00 - henholdsvis med pris på 5,34 og 5,74 kroner per kilowattime for spotpris inkludert moms (da uten avgifter, påslag og nettleie).

Dette betyr at en ti minutters dusj når strømprisen er på sitt høyeste denne mandagen, koster drøyt 32 kroner! I tillegg kommer selvsagt vann- og avløpsavgift, som varierer fra kommune til kommune.

Bruker du musikk-trikset vi skriver om lenger ned i saken, derimot, kan du halvere «dusj-regninga».

Her kan du se ferske beregninger fra DinSide over hva de ulike hverdagsgjøremålene og duppedingsene dine koster i strøm:

Varmtvannet «koster skjorta»

I en undersøkelse Ipsos har gjennomført for kjøkken- og baderomsprodusenten Grohe, kommer det fram at seks av ti nordmenn dusjer hver eller annenhver dag. Og dusjingen varer fra seks til femten minutter.

Med en gjennomsnittspris på 1,5 kroner per kilowattime, som ikke er uvanlig i disse dager, vil det si at den daglige dusjen på rundt ti minutter koste deg cirka åtte kroner.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.