Musikken styrer alkoholinntaket ditt

Når volumknappen skrus opp, går drinkene kjappere ned.

HØY MUSIKK GIR HØYERE ALKOHOLINNTAK: De franske forskerne har to teorier om årsaken. Gjetter du hvorfor? Se lenger ned i saken.
HØY MUSIKK GIR HØYERE ALKOHOLINNTAK: De franske forskerne har to teorier om årsaken. Gjetter du hvorfor? Se lenger ned i saken. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Liker du å ferdes på rolige barer med lavt støynivå, eller foretrekker du serveringssteder med liv og røre og pulserende rytmer?

Les også: Ikke bare en fredagspils..?

Ifølge en fransk studie er risikoen for at du heller innpå mer alkohol større om du liker deg best på de actionfylte vannhullene.

Jo høyere musikken er, dess tørstere blir du, ser det ut til.

Les hele den franske studien her!

Spionerte på pubgjestene

Forskerne snikstuderte gjestene ved to puber, og fikk betjeningen med på å variere lydstyrken på musikken tre lørdagskvelder på rad.

Lydstyrken varierte fra 72 desibel, noe som ble ansett som lavt, til 82 desibel, som ble ansett som høyt.

Resultatet var ikke til å ta feil av. Da musikken ble skrudd opp drakk folk mer og raskere.

Les også: Drikker du for mye? Ta testen her!

Mindre prat, mer drikking

Forskerne har sine teorier om hvorfor dette skjer. Den første går ut på at musikken rett og slett virker stimulerende på en måte som får folk til å hyppigere føre glasset til munnen.

Den andre teorien går ut på at folk har vanskeligere for å snakke sammen når lydnivået blir høyt og dermed drikker de i stedet.

Er du bareier har du nå fått et tips om hvordan du kan øke omsetningen din. Er du bargjest har du kanskje fått en forklaring på hvorfor man noen ganger kan få vel mye innabords.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer