Musikkfiler på nettauksjon

Nettauksjonsfirmaet eBay henger seg på bølgen av lovlig nedlasting av musikkfiler. Det norske nettauksjonsfirmaet QXL avventer foreløpig situasjonen.

eBays pilotprosjekt med lovlig deling av musikkfiler må ikke forveksles med ulovlige fildelingsprogrammer, som opprinnelige Napster.
eBays pilotprosjekt med lovlig deling av musikkfiler må ikke forveksles med ulovlige fildelingsprogrammer, som opprinnelige Napster. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I følge den engelske kringkastingsgiganten BBC vil eBay kun kjøre pilotprosjektet på sine amerikanske nettsider, www.eBay.com, ikke de forskjellige nasjonale variantene, som for eksempel www.ebay.co.uk.

Prøveperioden er satt til 180 dager, og selskapet vil i løpet av denne tiden teste ut om det er marked for å selge musikkfiler gjennom sine egne nettsider.

Voksende lovlig marked

2004 har vært året der lovlig deling, det vil si kjøp og salg, av musikkfiler på nett har tatt av. iTunes, nye Napster og OD2 er noen av de godkjente sitene for nedlasting av musikk.

Nå henger altså eBay seg på denne positive bølgen og håper at salg av musikkfiler vil bidra til enda større aktivitet på de populære sidene. Dette er et ganske radikalt skifte, siden musikkfiler har vært på listen over forbudte salgsvarer sammen med våpen, organer og narkotika.

Det vil imidlertid ikke være åpent for hvem som helst å selge musikk via eBay. Aktørene som selger musikk må være forhåndsgodkjente.

- Etter 180 dager vil vi evaluere prosjektet og bestemme om vi vil gi andre retttighetsinnehavere eller distributører tillatelse til å selge musikkfiler hos oss," sier eBay i en pressemelding.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer