Spare strøm

- Mye å gå på

Tradisjonelt har nattsenking vært det lureste med tanke på å spare kostnader, men strømkrisa har gjort det mer komplisert.

STRØM: Mange kjenner på dyre strømpriser, men disse strømsparetipsene bør du holde deg unna. Video: Embla Hjort-Larsen / Storyblocks / Tryg Forsikring Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Nå på vinteren er det ekstra deilig å sette føttene sine på et oppvarmet gulv, enten det er i gangen, på badet eller andre steder rundt i boligen.

Men varmekabler og annen oppvarming er dyrt. Ifølge Elko utgjør oppvarming og varmtvann cirka 75 prosent av strømutgiftene i en bolig.

- Oppvarming er den største og derfor mest kostbare posten på strømregninga for folk flest. Det er derfor viktig og riktig å begynne der hvis man vil ta ned totalforbruket og strømkostnadene, sier energipolitisk rådgiver i Huseiernes Landsforbund, Linda Ørstavik Öberg til Dinside.

For hver grad du senker temperaturen, vil du spare rundt fem prosent av kostnadene til oppvarming.

- Mange har mye å gå på her, og tenker kanskje ikke over at varmekablene også trekker mye strøm, sier rådgiveren.

Fordeler med varmekabler

Gulvvarme er imidlertid ikke bare for komfortens skyld. Med varmekabler kan du også holde strømforbruket ellers i boligen nede, fordi du kan ha en lavere temperatur i rommet.

Varmekabler er også fordelaktig for inneklimaet, da det holder våtrom tørt og eventuelle fuktlekkasjer blir tørket hvis varmen er konstant på. Nettopp dette er også årsaken til at det ikke anbefales å skru varmen helt av, selv på sommeren.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer