Mye medisiner = mye søppel

Noen fortrekker piller på brett, noen irriterer seg over det. Men hvorfor emballasje som genererer så mye avfall? Av: Victoria Andersen-Vang

MYE SØPPEL: Boks eller brett, mye  søppel blir det av piller med alt som følger med. Foto: Victoria Andersen-Vang
MYE SØPPEL: Boks eller brett, mye søppel blir det av piller med alt som følger med. Foto: Victoria Andersen-Vang Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Peter Andre Jensen fikk diagnosen barneleddgikt da han var 1 år. Som 15-åring fikk han også ulcerøs kolitt og hypotyreose (lavt stoffskifte). På grunn av dette må Jensen i likhet med mange andre nordmenn bruke mye medisiner. I hans tilfelle mellom ni og tolv piller om dagen. Derfor liker han best piller på boks. Det er lettere og dosere, og det gir minst rot på badet. Dessuten blir det mindre søppel.

- Jeg bruker blant annet medisiner som kommer i brett på ti og ti piller, "en-pille-i-hver-sin-egen-lomme"-løsning. Bruker man fire av disse om dagen blir det fort store mengder søppel, forteller Jensen.

Fra 1. juni i fjor: Endelig automatisk frikort

Lite miljøvennlig

Pillebrettene (blisterark) er er ofte dels av aluminiumsfolie, og de er ikke nødvendigvis spesielt nedbrytbare. Grunnen til å velge denne type emballasje opplyses fra legemiddelindustriens hold å være at den fungerer som en barriere mot fuktighet og lys, noe som kan ha betydning for produktets holdbarhet. - Men at vi ønsker å produsere produkter som er miljøvennlige, ligger alltid i bakhodet, forteller Jon Brynildsrud, markedsdirektør i Weifa AS til DinSide.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer