Mye sommerferie for pengene?

Ekspertene spår fortsatt sterk kronekurs, som gjør ferien billig i både Danmark, Sverige og Spania.

Den norske kronen holder seg sterk. Dermed kan nordmenn regne med en gunstig valutakurs på ferie i utlandet i sommer. Foto: COLOURBOX
Den norske kronen holder seg sterk. Dermed kan nordmenn regne med en gunstig valutakurs på ferie i utlandet i sommer. Foto: COLOURBOX Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Lurer du på hvor du får mest igjen for pengene på årets sommerferie?

DinSide har sjekket norsk valutakurs sammenliknet med valutaen i land som tradisjonelt er populære reisemål blant nordmenn. Vil du at feriebudsjettet skal vare, kan Danmark være ekstra gunstig i år.

Danmark: Et lurt valg

Nabolandene Danmark og Sverige er populære reisemål blant nordmenn, og i vinter kunne DinSide fortelle at kursen til den danske kronen har stupt etter flere år som storebror sammenlinget med den norske kronen.

I 2009 kostet en dansk hundrelapp hele 130 norske kroner, men slik er det ikke nå lenger.

Med dagens valutakurs tilsvarer 100 norske kroner 101.71 kroner - altså er de cirka like mye verdt. Samtidig spår DNB at kursen vil bli hakket gunstigere i juli, og vil ligge på 100,7 danske kroner per 100 kroner.

Mer om Danmark som feriemål får du her!

Men heller ikke Sverige er et dumt valg: Dagens valutakurs lyder nemlig på 84.88 norske kroner per 100 svenske kroner.

Også her tror DNB at kursen vil holde seg stabil i løpet av sommeren.

Skal du reise til utlandet? Sjekk kursen med DinSides valutakalkulator

Stabil euro?

Spania er et yndet feriemål for solhungrige nordmenn, og også euroen ligger på et gunstig nivå med daens kurs på 7.56 norske kroner. Vi må faktisk helt tilbake til desember 2008 for å finne en euro-kurs på over 9 kroner.

DNB forventer at euroen vil holde seg stabil også i sommer - nettopp på grunn av den sterke, norske kronen.

– Veksten i norsk økonomi har vært bedre enn hos våre handelspartnere. Norge har også god kontroll over statsbudsjettene og mye penger på bok. Og lavt rentenivå til tross, er rentene høyere enn i landene rundt oss. Antakelig setter Norges Bank også opp renten tidlig på høsten. Alt dette tror vi vil bidra til at kronen fortsatt vil holde seg sterk, sier Magne Østnor til DinSide.

Les også: Viktig å sjekke valuta før du handler på nett

Reise til Storbritannia eller USA?

Planlegger du London-tur i løpet av sommeren, har pundet styrket seg sammenliknet med i fjor. Dermed ligger dagens kurs på 9.38 norske kroner per britiske pund.

Her forventer DNB en noe bedre sommer for norske turister. I sine prognoser spår de nemlig en kurs på rundt 9,00 kroner per pund i juli, som også er langt bedre enn for noen år tilbake, da kursen lå på rundt 12 kroner.

Amerikansk dollar, som per i dag har en kurs på 5.80 og historisk sett er meget lav, vil antakelig også holde seg stabil i sommermånedene, ifølge DNBs prognoser.

Kilder: Norgesbank.no, DNBs valutaprognoser 7. mai

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer