Mye uregelmessigheter i netthandel

Forbrukerombudet varsler mer intensiv oppfølging av handelsvirksomheter på nett som opererer på kant av markedsføringsloven.

Publisert

Forbrukerombudet (FO) har ansvaret for å følge opp markedsføringsloven. I det siste hevder FO å ha registrert at handelsvirksomheter på Internett benytter markedsføringsteknikker og avtalevilkår som er i strid med markedsføringsloven.

- Forbrukerombudet vil i tiden fremover være mer aktiv på nettet, og følge med på markedsføringsaktiviteter og avtalevilkår som presenteres forbrukeren, forteller informasjonssjef, Per Øivind Nilsen til DinSide.

Satsningsområdene er særlig internetthandel og auksjoner, avtaleformular, konkurranser og bruk av personopplysninger. Håpet er at man kan unngå fremtidige tvister på grunn av avtaler som er i strid med loven.

Mange uerfarne aktører

Terskelen for å starte handelsvirksomhet på nettet er relativt lav i forhold til andre markeder. Derfor har det poppet opp med forbrukerrettede handlesteder både på norsk nett og ellers i WWW. Da sier det seg selv at mange av aktørene har relativt liten erfaring med handelsvirksomhet fra tidligere.

- Vi ser at mange netthandlere ikke er kjent med lovbestemmelsene, forteller rådgiver Bente Øverli hos Forbrukerombudet. Dette er en av grunnene til at FO går mer aktivt inn og påtaler tvilsom virksomhet på nettet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer