Myk mann = kortere liv

Menn med mer maskuline interesser lever lengre. Det viser ny forskning.

- En forklaring kan være at stresset ved ikke å leve opp til idealene faktisk skaper psykisk sykdom. Foto: colourbox.com
- En forklaring kan være at stresset ved ikke å leve opp til idealene faktisk skaper psykisk sykdom. Foto: colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Mange kvinner faller for machomenn, rett og slett fordi de er mer maskuline, tøffe og røffe. Nå kan det være nok en god grunn til å falle for de tøffe gutta. For de lever nemlig lengre enn menn som har ”mykere” interesser, skriver Dagens Medisin.

Er du mann eller mus? Finn deg selv her!

Faktisk så er dødeligheten dobbelt så høy hos menn som skårer lavt på en såkalt maskulinitetsskala, sammenliknet med dem som skårer middels høyt, viser den nye studien gjort ved Karolinska Institutet i Sverige.

Lenger ned i artikkelen kan du lese om norsk forsker som slakter studien.

I studien defineres maskulinitet med hva som oppfattes som maskulint ut fra kulturelle normer i samfunnet. Yrke og interesser oppfattes som tyngre indikatorer på maskulinitet enn karaktertrekk.

Blant de mindre maskuline var psykisk sykdom den største enkeltfaktoren til økt død.

Les også: Mer spiseforstyrrelse blant menn

Psykiatrisk diagnose

Av dem med lav maskulinitet hadde 40 prosent en psykiatrisk diagnose, mot tre prosent blant de maskuline.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer