Mystisk duft gir eldre kvinner draget

Det mystiske stoffet feromoner har en positiv effekt på det romantiske livet til kvinner som har vært i overgangsalderen.

Publisert
Sist oppdatert

En forsker fra Harvard tilsatte feromoner i parfymen til eldre kvinner og oppdaget at det hadde en positiv effekt på det romantiske livet deres.

Fagtidsskriftet NewScientist rapporterer at de hadde flere stevnemøter eller mer oppmerksomhet fra partneren om de brukte parfymen med feromoner i stedet for den ubehandlede parfymen.

Feromoner er et luktfritt naturlig stoff som påvirker dyrisk oppførsel. I dyreriket blir det brukt til å tiltrekke maker, men hvordan det virker på mennesker er fremdeles kontroversielt.

Stoff fra armhulenJoan Friebely fra Harvard University og lege Susan Rako fra Massachusetts studerte 44 kvinner som hadde vært gjennom overgangsalderen.

Halvparten ble gitt parfyme som var tilsatt feromonet Athena Pheromone 10:13, som er utviklet med basis i et stoff som er skilt ut fra en kvinnes armhule. Resten ble gitt ubehandlet parfyme.

Kvinnene ble bedt om å føre dagbøker i seks uker.

Mer sexStudien, som er publisert i tidsskriftet Journal of Sex Behaviour, viser at 41 prosent av feromonbrukerne opplevde mer kyssing og oppmerksomhet fra partnerene sine, sammenlignet med 14 prosent av dem som fikk ubehanldet parfyme.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer