Myter og fakta om Coca-Cola

Kan Cola virkelig fjerne rust? Sjekk hva brusprodusenten selv hevder.

Man hører så mye rart om disse verdenskjente boksene. Men hva er fakta, og hva er bare tull? Foto: colourbox.com
Man hører så mye rart om disse verdenskjente boksene. Men hva er fakta, og hva er bare tull? Foto: colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Coca-Cola er et av verdens mest kjente varemerker, men likevel verserer det en rekke myter rundt selskapet og drikken det produserer. Er det for eksempel sant at Coca-Cola er et utmerket rengjøringsmiddel?

Les også: Derfor smaker Cola best på glassflaske

Her avliver imidlertid Coca-Cola selv noen av de mest kjente mytene – og bekrefter et par av dem.

1. Syreinnholdet i et glass Cola får en tann til å gå i oppløsning

DELVIS SANT: Det er for det første ikke bare Coca-Cola som inneholder syre – det gjør også mange andre drikkevarer, som for eksempel andre kullsyreholdige brustyper, fruktjuice, saft og vin. Hvis du legger en tann i et glass med slike drikkevarer vil emaljen bli påvirket.

Hvis du imidlertid drikker disse drikkene på normal måte, vil ikke tennene forsvinne. Spyttet sørger nemlig for at den naturlige syrebalansen i munnen blir gjenopprettet, noe som er viktig for å redusere syreangrepet på tannemaljen. Det er derfor viktig å ikke gå rundt og smådrikke brus og andre sure drikker hele dagen – da er det bedre å konsentrere drikkingen til mer avgrensede perioder.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.