Myter om mat

Skal du virkelig drikke åtte glass vann hver dag? Eller velge margarin fremfor smør? Her får du svar på noen vanlige oppfatninger og løse rykter om maten din.

Publisert
Sist oppdatert

Det er mange rykter om hvordan man skal spise rett, og det er ikke alltid lett å vite hva som er sant. Her er noen av ryktene.

Er det tryggere å spise hjemme?Vi hører stadig om restauranter som må stenge på grunn av dårlig hygiene. Mange tror derfor det er tryggere å spise i sitt rene hjem enn ute i "møkka".

Mark Nealon er tidligere helseinspektør. Han mener vi bør ta en titt på vårt eget kjøkken før vi klager på restaurantene. Faktisk skjer 50-80 prosent av matforgiftninger i hjemmet.

Du bør plassere all mat i skap og kjøleskap, spesielt etter at maten er fjernet fra den originale pakken. Hvis du ikke gjør det, inviterer du nærmest insekter på middag. Gamle kjøkkenkluter med en frodig bakterieflora er den vanligste grunnen til matforgiftning i hjemmet.

Smaker merkeprodukter best?Tidligere var generisk mat et billig alternativ for folk som ikke hadde råd til merkeprodukter. Generisk mat er "kopier" av det originale, med samme innhold og smak. Likevel tror mange at det originale smaker bedre og har bedre kvalitet på ingrediensene.

- Vi elsker å fortelle oss selv denne historien om at vi betaler litt ekstra fordi familien min er verdt det. Vi betaler litt ekstra for kvaliteten. Og det er bare en myte, sier markedsekspert Seth Godin til ABC News.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer